Ролан Гарос

2016 година, Трети кръг
1 2 3
Цветана Пиронкова България ПОБЕДИТЕЛ 6 6
Слоун Стивънс САЩ 2 1
Времетраене [мин]: 52
Коментар на срещата

Начало: 18:54 часа

ПЪРВИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

0:1 За жалост Стивънс осъществи пробив още в първия гейм на двубоя. Американката поведе с 40:15, след което Цвети допусна непредизвикана грешка и загуби подаването си.

0:2 Стивънс затвърди пробива с гейм на 30. Американката вкара няколко отлични първи сервиса, с което значително си улесни задачата да спечели подаването си.

1:2 Гейм на 0 за Цветана Пиронкова, с което тя намалява преднината на американката.

2:2 Цвети връща пробива! Стивънс помогна много, тъй като допусна 4 поредни непредизвикани грешки. Последните 8 точки са на сметката на Пиронкова.

3:2 Трети пореден гейм на 0 на сметката на Цветана Пиронкова. Нашето момиче е в серия от спечелени 12 поредни точки.

4:2 Невероятно! Пиронкова спечели четвърти пореден гейм на 0! Цвети е в страхотна серия!

5:2 Цвети Пиронкова спечели подаването си на 30 и принуждава Стивънс да сервира за оставане в сета. Цвети записа серия от 18 поредни точки, която бе прекъсната с двойна грешка при 30:0.

6:2 Гейм и първи сет за Пиронкова! Българката направи пробив на 15 и си гарантира първата част. Шест поредни гейма на сметката на Цвети! Първата част продължи едва 23 минути!

ВТОРИ СЕТ:
(сервис за Пиронкова)

1:0 Гейм на 0 на сметката на Цветана Пиронкова, която успя да реализира и два последователни аса, с които спечели подаването си.

1:1 Стивънс спечели подаването си и прекъсна серията от 7 последователни гейма на сметката на Пиронкова.

2:1 Отлична игра на Пиронкова. Българката спечели убедително подаването си на 15 и отново излиза напред в резултата. Предстои първа пауза в сета, след която Стивънс ще сервира за изравняване на резултата.

3:1 Пробив за Пиронкова! Цвети поведе 40:30, след което се възползва от елементарна грешка на Стивънс в близост до мрежата.

4:1 Цвети спечели подаването си на 15.

5:1 Още един пробив за Цвети Пиронкова, която ще сервира за мача! Цвети е само на гейм от рекордно за нея класиране на осминафинал на "Ролан Гарос".

6:1 ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ - ЦВЕТАНА ПИРОНКОВА! Българката е на осминафинал на "Ролан Гарос", където и предстои двубой с Агниешка Радванска.


Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини